söndag 28 februari 2016

11

Pest och nederlag över dem som motarbetar Guds Jerusalem

Sak 14:12.  Och detta blir pesten [slakten, slaget, nederlaget] som Jesus [Jashve] låter komma över alla folk, den skara som är mot Jerusalem, deras budskap [predikan, evangelium, kött] kommer i sanning [helt visst] att bli stinkande [ruttet, korrupt], därför att det följer [vilar på, står på, skakar i] deras lära [fötter], och deras ögon är falska [ruttnar, stinker, är korrupta] i sina hålor, och deras tunga är falsk [ruttnar, stinker, är korrupt] i munnen.
Sak 14:13.  Och på den tiden [på den dagen, då] sänder Jesus [Jashve] en kraftig förvirring [tumult] bland dem, och han låter människornas hand vara stark mot varandra, deras broder reser upp sin hand mot sin broders hand.
Sak 14:14.  Och Juda [firad, prisad, vördad, dyrkad] segrar i Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], och alla hedningar [folk] runt omkring samlar och bär fram rikedomar, guld och silver och kläder i stor mängd.

Här i Sakarja har vi liknande ord som i Joel, här kallas det för pest, eller nederlag, eller slakt, eller som i 1917 års översättning, hemsökelse. Och här ser vi att det är samma princip, de som går mot Guds vilja, de som försöker stoppa Judarnas etablering i Jerusalem nu när de kommer hem, de får en dom över sig.

Här kan vi också läsa om den falskhet och den korruption som skall råda på den palestinska och Arabiska sidan. Och Gud sänder förvirring så att de slåss inbördes. Precis som vi ser idag.

Och Gud lovar Judarna Seger. Jerusalem skall bli deras. Här är ingen tvekan. Så skall det bli. Och de hedningar, de folk runt omkring, de Arabfolk som vi ser idag bekämpar Guds vilja de kommer att böja sig och välsigna Israel.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar