söndag 15 november 2015

Israel i Bibelns profetior 15, Gud upprättar Israel efter 2000 år

I Hos 6 kan man läsa om att det tar 2000 år innan Jesus på nytt förbarmar sig över Israel

Hos 6:1.  Kom och återvänd till Jesus [Jashve], för han har försett med mat, hans hand må hela oss och han må förbinda oss [för han har rivit sönder och han må hela oss och slagit och han må förbinda oss].
Hos 6:2.  Han ger oss liv efter 2 dagar [liv efter dagar, vattnens liv], på tredje dagen står vi upp, och vi lever inför honom.
Hos 6:3.  Vi må känna Jesus [Jashve] och jaga efter kunskap om honom, han skall stå fram [stå upp] lika säkert som gryningen, och han kommer som ett regn för oss, som jordens första vårregn.

Här i vers 1 ser vi hur Israel återvänder till Jashve, eller Jesus som man också kan skriva, och hur Gud helar dem. Och vi ser i vers 2 att det sker efter 2 dagar, på den tredje dagen. Och en dag kan vi se i Ps 90:4 och i 2 Pet 3:8 kan tolkas som 1000 år. Det betyder alltså att det tar 2000 år i förskingringen innan Gud förbarmar sig igen över Judarna och de får återvända.

Och då skall Jesus hela och förbinda Israel. Och de skall söka honom och kunskap om honom, Och det skall vara som ett vårregn, som vattnar jorden och sätter igång livet.

Det är det vi ser idag det som har börjat nu när Israel har fått tillbaka sitt land och återvänder till det, som Gud har lovat.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar