onsdag 28 oktober 2015

Tider i Bibeln 6

Daniel in i vår tid

Daniel har också en intressant profetia som handlar om tider och det är i det 12:e kapitlet. Där står:

Dan 12:11.  Och från den tiden, det dagliga [ständiga] offret tas bort och så att förödelsens styggelse [ödeläggande avgudadyrkan, det utblottande äcklet] sätts upp, är 1290 dagar.
Dan 12:12.  Lycklig den som väntar och har nått 1335 dagar.

Det är intressanta ord för de talar in i vår tid. Det dagliga offret det var i templet och när förödelsen styggelse sattes upp där det var när klippmoskén byggdes där. Och det var 688* som det skedde.

Räknar man 1290 år fram från den tiden kommer man till 1978. Det var det år som Camp David avtalet förhandlades. Det som senare skulle leda till fred med Egypten. Den första freden som Israel fick sluta med någon av sina grannar. Det visade på vad Gud hade i beredskap för Israel

Räknar man sedan på 1335 från samma år 688 då kommer man till 2023. Det var samma år som vi kom fram till när vi studerade Noa. Och där motsvarade det att Noa gick ut ur arken för landet var torrt och Gud hade sagt till Noa det. Med andra ord Jesus kommer ut till Israels folk på Guds order, och med sig har han sin församling.

Och här ser vi att Israel skall ha fred med sina grannländer. Det var ju fred som kännetecknade 1290 dagar. Och då borde logiskt också de 1335 dagarna kännetecknas av fred, och i ännu högre grad.

Likaså kan vi konstatera att med profetian om Noa där marken var torr 56 dagar innan (1 Mos 8:13) Noa gick ut ur Arken och det motsvarade att Israel hade hela sitt område som Gud lovat så kommer de förmodligen också att få hela sitt område också 2023. Ja kanske mera.

Gud är verkligen med oss och vi lever just nu i högprofetiska tider.

Jesus kommer snart.


Karl Håkan



* enligt vissa källor började bygget 687, men jag räknar här med att det var först 688 som det kom igång ordentligt och man började bygga på den plats som var offerplatsen, den heliga platsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar