måndag 26 oktober 2015

Tider i Bibeln 4

Israel får hela sitt land

Berättelsen om Noa är som vi skrivit tidigare en fantastisk berättelse som visar med tider det som Gud har bestämt och vi skall nu fortsätta in på 1900 talet.

I det förra avsnittet berättade vi om hur engelsmännen befriade Jerusalem i samband med 1:a världskriget, och hur Israels barn började flytta tillbaka till det som en gång varit Israels land. Och vi pekade också på att när Noa öppnade fönstret på Arken så var det en profetia om den Ande utgjutelse som började i början av 1900 talet. Och det här är knutet till När Noa släppte ut Korpen.

Om vi fortsätter i berättelsen så kommer vi till versarna om Duvan som Noa släpper ut därefter. Vi kan inte klart knyta det till något år eftersom vi inte vet när duvan släpptes ut för första gången. Men det vi kan konstatera är att här pågick en fredsprocess där Judarna mer och mer flyttar hem och succesivt bygger upp landet Israel och vi vet att 1948 bildas Israel som Nation.

Men det datum som vi stöter på härnäst det är när landet var torrt i 1 Mos 8:13. Vi ser där att det var i det 601:a året i den 1 månaden, 1 dagen och då var landet alltså torrt.

Det motsvarar att Israel då hade hela landet. Och vi kan konstatera att det var 1967 som Israel för första gången i vår tid hade hela landet. Det var i samband med kriget då som de slog tillbaka Araberna och tog tillbaka allt det land som enligt bibeln var deras, ja t o m lite till.

Om vi räknar på tiden skall vi nu veta att när det gäller Israels tid så skall vi räkna 1 dag som 1 år och det gäller alltså efter det korpen släpptes ut och Judarna på nytt fick börja återvända.

Antalet dagar från översvämningen började blir 10 * 30 + 13 = 313

Och i den förra räkningen hade vi 224 + 40 dagar och skillnaden blir då 49 dagar. 49 år efter 1918 är just 1967. Och vi ser alltså att Gud kunde förutse detta fantastiska år. Då skulle landet vara torrt och Judarna ha allt det land som Gud lovat dem.

Och vad hände då med de Kristna. Jo det var då som Ande utgjutelsen över hela Kristi Kyrka började året efter, alltså 1968. En Ande utgjutelse som sträckte sig från den Katolska kyrkan över hela kristenheten till Pingstkyrkan. Och i Bibeln illustreras detta genom att Noa tar av taket på arken. Nu kommer verkligen den friska luften, den friska Anden in till alla i Arken.

Vi ser här alltså åter mönstret. Gud pekar ut det år som det skall hända saker med Israel och det händer då också saker med de kristna i samma tidsperiod.

Gud är med oss. Tänk vad han kan.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar