lördag 24 oktober 2015

Tider i Bibeln 2

När Jerusalem innehades av de kristna

Nästa avsnitt som innehåller tider som vi skall titta på det är Noas Ark. Den är mycket specifikt uppbyggd med tider. Och när man börjar räkna på de tider som finns där så upptäcker man mycket intressanta sammanband.

Om vi börjar med att titta på vad berättelsen om Noa Egentligen är så slås man där av att Noa beskrivs som en fullkomligt rättfärdig man. Och det är bara Jesus som är det. Alltså är Noa Jesus och berättelsen om Noa är berättelsen om Jesus. Noa hade en ark och den symboliserar Kristi kyrka.

Tiden som beskrivs är tiden när Israel var förskingrat. Alltså från år 70 när Romarna intog Jerusalem. Och fram till våra dagar. När Judarna är tillbaka. Vilket så passande beskrivs med att landet var torrt.

Vattnet det symboliserar Hedningarna, på samma sätt som det gör i 1 Mos 1:9, där Israels land och folk bildades när vattnet drog sig tillbaka och land blev synligt.

Här blir alltså Israel förskingrat och det beskrivs som att land blir översvämmat.

Arken, Kristi kyrka blir det som räddar tron på Jesus, genom att där inne i arken bevaras representanter från alla folk, alla slags djur som det beskrivs. Frälsta människor som mött Jesus till frälsning i hans Ark.

Det här är alltså en profetia på den tid som kommer efter Jesu död och uppståndelse, när Judarna blev fördrivna från sitt land.

Det är som vi sa många tider angivna i berättelsen om Noa. Och det är konsekvent så att hela förloppet är tids satt.

Den första tiden vi hittar är i 1 Mos 7:11 och det är när Noa är 600 år gammal i den 2:a månaden och 17:e dagen i månaden. Det motsvara alltså år 70 e kr, då när Romarna intog Jerusalem.

När sedan vattnet sjunker undan så hittar vi den första tiden i 1 Mos 8:4 och den är den 7:e månaden och den 17:e dagen samma år. Månaderna brukar på den tiden räknas som 30 dagar långa och det gör att tiden emellan de här två datumen är.

5 månader * 30 dagar = 150 dagar

Det här ägde rum under den kristna tiden. När land av översvämmat. Och vi multiplicerad det med 7, orsaken är att 7 är antalet på Jesu församlingar och i konsekvens till det multiplicerar vi de tider som är under hedningarnas tid med 7.

Då blir det om vi räknar i år: 70 + 150 * 7 = 1120.

Det står att Arken landade det högsta berget Ararat.

Det andligt sett högsta berget är Jerusalem. Och de Kristna innehade det mellan 1099 och 1187 alltså en bra profetia på när de kristna skulle vara i Jerusalem.

Det är intressant att se att Gud i sin profetia har tagit upp just den här händelsen och med sådan precision har pekat ut den här tiden, och kanske var det just för att visa att det här sättet att multiplicera med 7 var rätt.

Vi kommer i fortsättningen att gå vidare i berättelsen om Noa och vi ska fortsätta och titta också på de övriga tiderna, men det återkommer vi till.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar