fredag 12 juni 2015

Profetiorna går i uppfyllelse, Del 1

TV och Internet i Uppenbarelsebokens profetior.
Att vi är på den absolut sista tiden före Jesu återkomst det kan man se på många håll i bibelns profetior. Det finns olika tolkningar om en del bibelställen. Men gemensamt är att vi är i det absoluta slutet och de flesta bibeltolkare är överens om det.

Ett ställe där man ser var vi är, är i Upp 13. De två vilddjuren. Många går och väntar på att vi skall komma dit. Men tittar man på de tecken som skall följa när de två vilddjurens tid är så ser man att det redan har hänt, och att vi alltså nu är i skeendet efter kapitel 13.

Det första Vilddjuret i kap 13 har 10 horn och det andra med 2 horn. Och om vi börjar titta på det med två horn så har vi tre tecken som visar på när dess tid är.

Vilddjurets Bild TV
Det tydligaste av tecknen är det andra. Vilddjurets bild.

Upp 13:14. Och han lurar dem som bor på jorden med tecknen som han gör inför vilddjuret, och säger till dem som bor på jorden att göra en bild [avbildning] till vilddjuret, han med krigs [svärds] plågan [skadan, förbannelsen] och som är till [lever, existerar].
Upp 13:15. Och han har kraft att ge liv [rörelse, ande] åt vilddjurets bild, och så att vilddjurets bild kan tala, och den kan fördärva [döda] alla som ännu inte dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjurets bild.

Utan allt för mycket fantasi är det lätt för oss som lever nu att se att det här är TV. En bild som har rörelse och ljud. Det är TV. TV kom runt 1950 och där med ser vi att det tvåhövade vilddjurets tid alltså var då.

www, vårt internet
Det tredje tecknet är 666 (www).

Upp 13:16. Och det sker att åt alla dem, de små och de stora och de rika och de fattiga och de fria och tjänarna [slavarna], ger han ett märke [kännetecken, prägling] på deras högra hand eller på deras pannor.
Upp 13:17. Och, så att inte någon kan köpa och [eller] sälja om han inte har märket [kännetecknet, präglingen] och [eller] vilddjurets namn och [eller] numret för hans [sitt] namn.
Upp 13:18. Här är fakta [visdom], den som har förstånd han räknar på vilddjurets siffra, för det är en människas och siffran hans [dess siffra] är 666.

Siffran 6 skrivs på hebreiska med Vav, som står för v och w. då blir tre sexor efter varandra www. www (vårt internet) kom 1991 och det sammanföll med att Sovjet föll samman. Det är intressant att läsa i vers 17 att alla företag skall ha det här och det vet vi att de har. Alla har en sida på www. Och man skall ha en kod för sitt namn det ser vi också, precis som det är idag. Och man slår in koden med handen (vers 16 och minns den i huvudet (pannan som det står).

Atombomben
Det första tecknet är atombomben.

Upp 13:13. Och han utför väldiga tecken och gör så att eld kommer ner från skyn [himmelen, (på grekiska: uranou)] på jorden inför människorna.

Det första tecknet är atombomben. Och det är intressant att se att himlen på Grekiska heter Uranou ett intressant sammanträffande med tanke på Atombomberna med Uran.

De två supermakterna USA och Sovjet
Vi ser alltså att det tvåhornade vilddjurets tid sträcker sig någon gång från andra världskrigets slut när atombomben kom och fram till 1991 när www kom och Sovjet föll samman, och de två stater som då dominerade värden det var de två supermakterna USA och Sovjet.

Radion
Det 10 hornade vilddjurets tid i första delen av Upp 13 har också ett tecken (radion)

Upp 13:5. Och till honom ges en mun, som talar stort och kränkande [smädande, förtalande], och makt [frihet] ges till honom att göra så i 42 månader.
Upp 13:6. Och han öppnar sin mun till förtal [smädelse, kränkning] mot Gud, förtal [smädelser, kränkningar] av hans namn, och hans tabernakel [tält, boning], och de som bor i himlen.

Här beskrivs Radion som en mun som talar stort, och den som hört inspelningar av Hitlers tal i Radio förstår också betydelsen av den 6:e versen.

Kolonialmakternas tid
Under den här tiden (första delen av 1900 talet) behärskades världen av kolonial staterna och de var till antalet c:a 10 st., England, Frankrike, Spanien, Portugal, Tyskland, Holland, etc. Och vi vet att deras dominans upphörde i och med att Supermakterna USA och Sovjet tog över efter 2:a Världskriget.

Vi kan också i fortsättningen av kap 13 läsa meningar som:

Upp 13:7. Och det ges honom att strida mot de heliga och besegra [få övertaget över] dem och han fick makt [kapacitet, auktoritet] över varje folk och språk och nation.

Upp 13:10. Om någon leder någon in i fångenskap, går han iväg i fångenskap, om någon dödar med svärd, må [är det nödvändigt att] han dödas med svärd, här gäller uthållighet [tålamod] och tro [övertygelse] för de heliga.

Vi ser alltså att det är en krigisk och hemsk tid, och under första halvan av 1900 talet när radion kom och kolonialstaterna behärskade värden hade vi första och andra världskriget och Hitler dödade 6 miljoner Judar.

Det är alltså intressant att konstatera att det som står i Upp 13 det gick i uppfyllelse under 1900 talet.

När vi ser med vilken exakthet som Bibeln beskriver båda Vilddjurets bild, TV och internet www (666), och det redan för 2000 år sedan. Då inser man Guds storhet och Bibelns trovärdighet, och att det som Gud har lovat det kommer att hända.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar